Followers

Khamis, 26 Julai 2012

Beli Ahli Parlimen BN : Bukti Anwar Cukup Terdesak Mahu Jawatan Perdana Menteri

Political Animal yang tiada batas sempadan - untuk penuhi nafsu peribadi

Beli Ahli Parlimen BN : Bukti Anwar Cukup Terdesak Mahu Jawatan Perdana Menteri

KUALA LUMPUR 25 Julai – Usaha Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk memujuk dan membeli wakil rakyat Barisan Nasional jika gagal membentuk kerajaan selepas pilihan raya umum nanti adalah petunjuk bahawa Ketua Pembangkang sendiri tiada keyakinan dengan kemampuan pakatan pembangkang untuk menawan Putrajaya.

Ahli Parlimen Batang Sadong, Nancy Shukri menyifatkan perancangan Anwar itu lebih bersifat peribadi, apa yang ingin dilakukan itu adalah untuk merealisasikan hasratnya untuk menjadi Perdana Menteri yang diidam-idamkan sejak dahulu.

“Tindakan Anwar itu jelas melihatkan beliau mengetahui kemampuan pembangkang pada pilihan raya nanti, sebab itu beliau membuat perancangan awal untuk membeli wakil rakyat BN, seperti apa yang pernah cuba dilakukan pada pilihan raya 2008.

“Jika benar seperti apa yang didedahkan, apa yang dilakukan Anwar itu lebih menjurus kepada cita-cita besarnya untuk menjadi Perdana Menteri, pada dirinya menjadi Perdana Menteri adalah matlamat utama dalam karier politiknya,” katanya kepada UMNO-Online di sini.

Nancy berkata demikian ketika diminta mengulas pendedahan bekas Naib Presiden PKR, Datuk Dr Jeffrey Kitingan bahawa wakil rakyat Sabah dan Sarawak akan menjadi tumpuan Anwar untuk dipujuk bagi menyertai pembangkang jika mereka gagal membina kerajaaan selepas pilihan raya nanti.

Menurutnya, pendedahan itu secara tidak langsung melihatkan Anwar memandang rendah kepada wakil rakyat dari Sabah dan Sarawak yang begitu mudah untuk dipujuk atau dibeli oleh pembangkang.
“Itu adalah suatu penghinaan kepada kami sebagai rakyat Sabah dan Sarawak, apakah Anwar menganggap prinsip perjuangan kami boleh dibeli dengan wang ringgit, jika inilah sikap Anwar, beliau tidak layak untuk menjadi seorang Perdana Menteri.

“Pemimpin seperti ini perlu ditolak, takut nanti negara ini juga akan mengalami nasib serupa seperti apa yang cuba dilakukan olehnya terhadap wakil rakyat di Sabah dan Sarawak, perkara ini bukannya sesuatu yang mustahil. Perjuangannya adalah perjuangan peribadi hanya untuk mencapai cita-citanya, bukannya perjuangan untuk rakyat,” katanya.

Nancy berkata, perlu ada keasedaran di kalangan rakyat supaya menolak mana-mana pemimpin yang hanya berpolitik kerana untuk menyampai cita-cita peribadi dan bukanlah berjuang untuk rakyat sebenarnya. -MediaUMNO

2 ulasan:

 1. Kepada Saudara-saudara dan Saudari-saudari yang hormati sekian,
  Bahawa saya, peguam Yip Jiun Hann, Pemuda MCA Gombak seorang anak Yip Kum Fook ingin bertanya mengapa orang ramai begitu dengki bapa saya beristeri lebih dari tiga? Ini sebuah Negeri demokrasi, dia mahu sepuluh isteri pun hak dia sendiri, sekiranya dia bolih bertanggujawab.

  Demi Islam pun bolih berkahwin lebih daripada empat perempuan. Saya harap orang ramai berfaham dan jangan bodoh.

  Kalau semua mahu cabar demokrasi dan hak asasi, orang ramai bolih bertanya pada YB Perdana Menteri Datuk Seri Najib Abdul Razak and Pengurusi MCA Malaysia Datuk Dr. Chua Soi Lek, kerana memperbuatan mereka sama dengan bapa saya.

  Yang benar

  Pemuda MCA Gombak
  Sdr. Yip Jiun Hann

  http://margeemar.blogspot.com/2012/06/malaysia-between-les-majeste-treason.html

  BalasPadam
  Balasan
  1. Saya ibu hayati ingin berbagi cerita kepada anda semua bahwa saya yg dulunya cuma seorang TKW di HONGKONG jadi pembantu rumah tangga yg gajinya tidak mencukupi keluarga dikampun,jadi TKW itu sangat menderita dan disuatu hari saya duduk2 buka internet dan tidak disengaja saya melihat komentar orang tentan >MBAH KABOIRENG< dan katanya bisa membantu orang untuk memberikan nomor yg betul betul tembus dan kebetulan juga saya sering pasan nomor di HONGKONG,akhirnya saya coba untuk menhubungi >MBAH KABOIRENG< dan ALHAMDULILLAH beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor,dan nomor yg diberikan >MBAH KABOIRENG< meman betul2 terbukti tembus dan saya sangat bersyukur berkat bantuan >MBAH KABOIRENG< kini saya bisa pulang ke INDONESIA untuk buka usaha sendiri,,munkin saya tidak bisa membalas budi baik >MBAH KABOIRENG< sekali lagi makasih yaa MBAH dan bagi teman2 yg menjadi TKW atau TKI seperti saya,bila butuh bantuan hubungi saja >MBAH KABOIRENG< DI 085-260-482-111 insya ALLAH beliau akan membantu anda.Ini benar benar kisah nyata dari saya seorang TKW.. KLIK GHOB 2D 3D 4D 6D DISINI   Saya ibu hayati ingin berbagi cerita kepada anda semua bahwa saya yg dulunya cuma seorang TKW di HONGKONG jadi pembantu rumah tangga yg gajinya tidak mencukupi keluarga dikampun,jadi TKW itu sangat menderita dan disuatu hari saya duduk2 buka internet dan tidak disengaja saya melihat komentar orang tentan >MBAH KABOIRENG< dan katanya bisa membantu orang untuk memberikan nomor yg betul betul tembus dan kebetulan juga saya sering pasan nomor di HONGKONG,akhirnya saya coba untuk menhubungi >MBAH KABOIRENG< dan ALHAMDULILLAH beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor,dan nomor yg diberikan >MBAH KABOIRENG< meman betul2 terbukti tembus dan saya sangat bersyukur berkat bantuan >MBAH KABOIRENG< kini saya bisa pulang ke INDONESIA untuk buka usaha sendiri,,munkin saya tidak bisa membalas budi baik >MBAH KABOIRENG< sekali lagi makasih yaa MBAH dan bagi teman2 yg menjadi TKW atau TKI seperti saya,bila butuh bantuan hubungi saja >MBAH KABOIRENG< DI 085_260_482_111 insya ALLAH beliau akan membantu anda.Ini benar benar kisah nyata dari saya seorang TKW.. KLIK GHOB 2D 3D 4D 6D DISINI

   Padam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...